Kotlety ryżowe. Idealne do wykorzystania resztek ryżu.
Składniki:
- 4 szklanki ugotowanego ryżu
- 3 cebule
- słoik lub puszka suszonych pomidorów z oliwą.
- główka czosnku
- czarny pieprz do smaku
- pęczek natki pietruszki lub kolendry
- oliwa z oliwek
- sera wegański o smaku parmezanu Violife
Cebule obieramy, kroimy na kawałki i smażymy na kilku łyżkach oliwy z oliwek , można wykorzystać z pomidorów. Miksujemy ryż, cebulę, czosnek, suszone pomidory. Dodajemy posiekana natkę pietruszki lub kolendrę. Uformowane kotlety smażymy.
Kotlety jaglane, dla wielbicieli kaszy jaglanej, ostatnio bardzo popularnej i posiadającej wiele atrybutów odżywczych.
- 4 szklanki ugotowanej kaszy
- 3 cebule
- 1/2 słoiczka kaparów
- 1/2 słoiczka oliwek czarnych
- główka czosnku
- czarny pieprz do smaku
- pęczek natki pietruszki lub kolendry
- oliwa z oliwek
- sera wegański o smaku parmezanu Violife
Cebule obieramy, kroimy na kawałki i smażymy na kilku łyżkach oliwy z oliwek. Miksujemy kaszę, cebulę, czosnek, pokrojone kapary i oliwki. Dodajemy posiekana natkę pietruszki lub kolendrę. Uformowane kotlety smażymy.