Kotlety wegetariańskie

671

Kotlety ryżowe. Idealne do wykorzystania resztek ryżu.

Składniki:

  • 4 szklanki ugotowanego ryżu
  • 3 cebule
  • słoik lub puszka suszonych pomidorów z oliwą.
  • główka czosnku
  • czarny pieprz do smaku
  • pęczek natki pietruszki lub kolendry
  • oliwa z oliwek
  • sera wegański o smaku parmezanu Violife

 

Cebule obieramy, kroimy na kawałki i smażymy na kilku łyżkach oliwy z oliwek , można wykorzystać z pomidorów. Miksujemy ryż, cebulę, czosnek, suszone pomidory. Dodajemy posiekana natkę pietruszki lub kolendrę. Uformowane kotlety smażymy.

 

Kotlety jaglane, dla wielbicieli kaszy  jaglanej, ostatnio bardzo popularnej i posiadającej wiele atrybutów odżywczych.

  • 4 szklanki ugotowanej kaszy
  • 3 cebule
  • 1/2 słoiczka kaparów
  • 1/2 słoiczka oliwek czarnych
  • główka czosnku
  • czarny pieprz do smaku
  • pęczek natki pietruszki lub kolendry
  • oliwa z oliwek
  • sera wegański o smaku parmezanu Violife

 

Cebule obieramy, kroimy na kawałki i smażymy na kilku łyżkach oliwy z oliwek. Miksujemy kaszę,  cebulę, czosnek, pokrojone kapary i oliwki. Dodajemy posiekana natkę pietruszki lub kolendrę. Uformowane kotlety smażymy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Vegos © Wszelkie prawa zastrzeżone | All rights reserved. Copyright 2021.