Leczo wegetariańskie, które de facto jest leczem wegańskim niskokaloryczną i smaczną potrawą.
Nie zawiera mięsa i jego przetworów. Leczo to kuchnia węgierska.
Składniki:
- 5 papryk czerwonych
- 3 papryki żółte
- 2 papryki zielone
- 5 pomidorów malinowych
- cukinia
- 6 cebul żółtych
- 4 cebule czerwone
- oliwa z oliwek grecka lub chorwacka
Przyprawy:
- 1 łyżka słodkiej papryki
- pikantna papryki
- tymianek
- główna czosnku
- czarny pieprz
- oregano
Przepis:
- Cebulę, czosnek , paprykę i cukinię kroimy w duże kawałki i smażymy na oliwie z oliwek dodając przyprawy. Smażę na złoto, papryka może być surowa.
- Pomidory kroimy w duże kawałki, nie ściągam skóry ale można to zrobić.
- Dusimy wszystko do miękkości można dodać pokrojone parówki wegetariańskie lub inny zastępnik mięsa.
- Podaję z chlebem lub bagietką.