Leczo wegetariańskie

230

Leczo wegetariańskie, które de facto jest leczem wegańskim niskokaloryczną i smaczną potrawą.

Nie zawiera mięsa i jego przetworów. Leczo to kuchnia węgierska.

Składniki:

  • 5 papryk czerwonych
  • 3 papryki żółte
  • 2 papryki zielone
  • 5 pomidorów malinowych
  • cukinia
  • 6 cebul żółtych
  • 4 cebule czerwone
  • oliwa z oliwek grecka lub chorwacka

Przyprawy:

  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • pikantna papryki
  • tymianek
  • główna czosnku
  • czarny pieprz
  • oregano

Przepis:

  1. Cebulę, czosnek , paprykę i cukinię kroimy w duże kawałki i smażymy na oliwie z oliwek dodając przyprawy. Smażę na złoto, papryka może być surowa.
  1. Pomidory kroimy w duże kawałki, nie ściągam skóry ale można to zrobić.
  1. Dusimy wszystko do miękkości można dodać pokrojone parówki wegetariańskie lub inny zastępnik mięsa.
  2. Podaję z chlebem lub bagietką.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Vegos © Wszelkie prawa zastrzeżone | All rights reserved. Copyright 2021.