Linguine z Warzywami

249

Ubóstwiam makaron a szczególnie Linguine firmy Temporis do wszystkiego. z małymi nieostrymi papryczkami i bakłażanami baby będzie przepyszny.

Składniki:

  • makaron linguine
  • kilka słodkich zielonych papryczek
  • około 10 małych bakłażanów
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • oliwa z oliwek

Przyprawy:

  • czosnek
  • pieprz

Oczyszczamy papryczki i kroimy w kawałki, podobnie postępujemy z bakłażanem, który lekko solimy i odstawiamy na bok, żeby go pozbawić zbyt dużej ilości wody.

Smażymy razem z czosnkiem na oliwie z oliwek. Nie zadługo al dente.

W osobnym garnku gotujemy makaron również al dente.

Po odcedzeniu do makaronu, którego nie przelewam zimną wodą tak jak robiła to Audrey Hupburn dodaję do makaronu łyżkę masła i łyżkę oliwy przykrywam pokrywką i jeszcze chwilę trzymam na gazie.

Dziś dodam sos truflowy Tartufi Le Ife www.leife.it zakupiłam wraz z warzywami wyjątkowo na Bazarku przy Olkuskiej.

Do makaronu dodaję warzywa i gotowe!

Można dodać wegański ser parmezan firmy Violife tarty na przykład chedar.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Vegos © Wszelkie prawa zastrzeżone | All rights reserved. Copyright 2021.