Pasztet wegetariański

255

Po przygotowaniu wegetariańskiego a właściwie wegańskiego rosołu zostają nam smakowite i doprawione warzywa. Nie lubię wyrzucać jedzenia więc przyrządzam z nich albo farsz do pierogów  albo właśnie pasztet. Idealny dla osób dbających o ilość spożywanych kalorii nie tylko dla wegan czy wegetarian.

Pasztet z warzyw jest bezglutenowy, bez jaj.

Składniki:

  • warzywa z rosołu
  • puszka fasoli białej lub czerwonej
  • 4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej lub gryczanej
  • 4 cebule
  • bułka tarta
  • 1 łyżeczka papryki
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek

 

Przygotowanie:

  1. Cebule i czosnek kroimy i smażymy na szklisto.
  2. Fasole odlewam ze słoika
  3. Warzywa z rosołu, fasolę mielę razem z ugotowaną kaszą , ziemniakami i cebulą z czosnkiem i poszatkowaną pietruszką.
  4. Łączę z bułką tartą
  5. Wkładam do foremki i do piekarnika na godzinę w 180 stopniach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Vegos © Wszelkie prawa zastrzeżone | All rights reserved. Copyright 2021.