Rosół wegetariański

370

Składniki:

  • korzeń selera,
  • 4 korzeń pietruszki,
  • 4 marchwie,
  • 1 cebula,
  • oliwa z oliwek
  • por,
  • seler naciowego,
  • 1/2 małej główki kapusty,
  • imbir
  • czosnek

Przyprawy:

  • ziele angielskie
  • liście laurowe,
  • zielony lub suszony lubczyk,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • pieprz do smaku.
  • natka pietruszki
  • kozieradka

 

Przygotowanie:

Marchew, seler, korzeń pietruszki pokroić w większe kawałki ułożyć na blasze posmarowanej oliwą, posypać kurkumą i lubczykiem. Dodać cienko pokrojony imbir i ząbki czosnku. Posmarować z wierzchu oliwą i piec,

Upieczone al dente przełożyć do dużego garnka zalać wodą. Gotować 2-3 godzin dodając pozostałe przyprawy i kapustę, pora  oraz opaloną nad gazem cebulę.

Ponownie pod koniec dodać lubczyk, pieprz, kurkumę i kozieradkę.Przecedzić można podawać z marchwią i makaronem dowolnym i posiekaną pietruszką. Doprawić maggi i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Vegos © Wszelkie prawa zastrzeżone | All rights reserved. Copyright 2021.