Wegetariańske wydanie Zupy PHO

147
  • Litr bulionu warzywnego wegetariańskiego
  • Imbir
  • Anyż
  • Kolendra
  • Cynamon
  • czosnek
  • papryczka chili
  • suszone grzyby Mun
  • dymka
  • świeża kolendra
  • kiełki fasoli
  • sos rybny

Pokrojony w paski imbir, cebule i czosnek pieczemy w piekarniku wraz z cynamonem w lasce, papryczką chili kilkoma gwiazdkami anyżu i kolendrą.

Jak będą gotowe zalewamy wegetariańskim bulionem. Gotujemy godzinę, przecedzamy. Dodajemy do smaku sos rybny.

Podajemy z makaronem ryżowym i posypujemy kiełkami fasoli i pokrojoną cebulką dymką i kolendrą zielną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Vegos © Wszelkie prawa zastrzeżone | All rights reserved. Copyright 2021.