Wegetariański krupnik z kaszą jaglanaą

221

Wegetariański krupnik z kaszą jaglana.

  • 100 g kaszy jaglanej
  • woda
  • nieduży por
  • Cebula
  • główka czosnku
  • marchew
  • korzeń pietruszki
  • mały korzeń selera
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 3 ziemniaki

Kroimy por, cebulę i czosnek. Dusimy na oliwie z oliwek do zeszklenia cebuli.

Dodajemy pokrojoną marchew, korzeń pietruszki, selera i kalarepę, przepłukaną kaszę, pieprz. liście laurowe, ziele angielskie zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Na kodu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
Vegos © Wszelkie prawa zastrzeżone | All rights reserved. Copyright 2021.